Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Ontdek het betoverende Salland, een unieke bestemming in Overijssel tussen de rustige IJssel en het majestueuze Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Verken knusse dorpen en het gastvrije Deventer.

De Sallandse Heuvelrug onthult de schoonheid van Overijssel. Deze indrukwekkende stuwwal ontstond meer dan 150.000 jaar terug, toen ijslagen zich over rivierbeddingen bewogen. Vandaag straalt dit gebied een serene rust uit op uitgestrekte heidevelden. Geen verkeer, geen vliegtuigen, enkel de rustgevende aanwezigheid van de natuur. Geniet van de weidse heidegezichten, ideaal voor vakantiefoto's. De loof- en naaldbossen zorgen voor een unieke sfeer. Actieve vakantiegangers vinden hier hun plek met talloze wandel- en fietsroutes om te ontdekken, en uitdagende jogging- en mountainbikepaden voor wie avontuur zoekt.

Camping de Holterberg Sallandse Heuvelrug dauw

De Holterberg

De Holterberg, het adembenemende zuidelijke deel van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, wacht om ontdekt te worden. Bovenop de berg is een gezellig plein met eetgelegenheden, midgetgolf, Natuurmuseum Holterberg en het avontuurlijke Bos van Daantje Das. De Holterberg staat bekend om zijn imposante hoogteverschillen en panoramische uitzichten. Een oase voor wandelaars en fietsers, met knooppuntroutes om te volgen. En voor liefhebbers van ATB-avonturen is er zelfs een speciale route.

Camping de Holterberg Sallandse Heuvelrug uitkijkpunt