Holterberg wandelen

Wandelen in Holterberg is een droom van elke wandelaar. De berg maakt onderdeel uit van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug: een prachtig natuurgebied wat bestaat uit glooiende heuvels, heidevelden en groene bossen. Maar je komt er niet zomaar… Met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.3% is deze berg een hele klim! Wees niet bang: het adembenemende uitzicht maakt het de klim absoluut de moeite waard.

Het gebied is ook de thuisbasis van een diverse flora en fauna, waaronder edelherten, reeën, vossen, dassen en diverse vogelsoorten. In Holterberg wandelen wordt pas echt een ervaring als je verblijft op camping De Holterberg: dé uitvalsbasis voor de prachtigste wandelroutes over de Sallandse Heuvelrug! Ontdek het zelf en beleef een unieke wandelvakantie.

Etappe Pieterpad (16km)

Dit is één van de bekendste wandelroutes van Nederland. En dat is niet voor niets! Deze route start in Pieterburen (Groningen) en eindigt in Sint-Pietersberg rondom Maastricht. Deze wandeling bestaat uit totaal 26 etappes, waarvan één Holterberg is. Deze etappe loopt van Holten naar Hellendoorn (16km). Dat betekent pas echt: wandelen over de Sallandse Heuvelrug.

Holterberg Pieterpad

Numendal en Diepe Hel (20km)

Een afwisselende wandeling, met veel hoogte verschil en adembenemende vergezichten! De route start aan de achterkant van het station in Holten. De route brengt je o.a. langs het Numendal, uitgestrekte heiden en het dal van de bekende Diepe Hel. Naast deze landschappen kom je ook langs een echte schuilhut uit WO II en de Canadese begraafplaatsen.

Numendal

Wereldtijdpad lus 9 (10km)

Deze route is een reis door de tijd. Je wordt meegenomen naar 1733. Langs de routes vind je alle informatie over deze tijdreis tot 2008 Tegelijkertijd bevind je je in een afwisselend landschap wat overal even prachtig is!

De Sallandse Heuvelrug

Wandelvakantie

Dit is slechts een greep uit de vele wandelroutes van de Sallandse Heuvelrug. Als fanatiek wandelaar en natuurliefhebber wil je er natuurlijk veel meer lopen, want wandelen door de Sallandse Heuvelrug is een unieke ervaring die je zeker eens meegemaakt moet hebben.

Verblijf tijdens je ontdekkingstocht door dit gebied op onze camping de Holterberg. De perfecte uitvalsbasis voor wandelingen door dit prachtige Nationale Park.

Ook als je op zoek bent naar een camping op de Sallandse Heuvelrug met privé sanitair zit je hier goed. Tijdens je verblijf op de camping kom je helemaal tot rust en zul je aan niets tekort komen! Na een lange dag wandelen plons je bij ons in het zwembad en in de avond schuif je gezellig aan in ons restaurant De Harbarg.

Holterberg Trekkershut de Luxe Buiten vooraanzicht

Kamperen

Verblijf op een van onze ruime kampeerplaatsen tijdens je wandelvakantie in Holten.

Maak het zo luxe als je zelf wilt: van bacis kampeerplaatsen tot een kampeerplaats met privé sanitair: de keuze is aan jou!

Bekijk alle kampeerplaatsen
Holterberg privé sanitair buiten

Accommodaties

Op onze camping hebben we ook een ruim aanbod aan accommodaties. Ga back to basic in een trekkershut of geef jezelf wat meer luxe in een chalet.

Bekijk alle accommodaties
Holterberg Stacaravans exterieur

Onze faciliteiten

Verse broodjes voordat je aan je wandetocht begint, verkoeling in het zwembad na een lange dag of een verse maaltijd in ons restaurant: op camping de Holterberg vind je alle faciliteiten die je nodig hebt tijdens jouw wandelvakantie.

  • Restaurant de Harbarg
  • Verwarmd buitenzwembad
  • Sanitairgebouw met warm water
  • Wasserette
Bekijk alle faciliteiten
Camping de Holterberg - Zwemmen met mama

Boek jouw vakantie naar camping de Holteberg

Waar wacht je nog op? Camping de Holterberg is dé uitvalsbasis voor de mooiste wandelingen door de Holterberg.

Bekijk de beschikbaarheid