Wandelen en fietsen

Welkom in de prachtige wereld van de Sallandse Heuvelrug en de betoverende Holterberg, ware schatten van Nederland voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Ben je klaar voor een stevige wandeling over de Holterberg? Of verlang je naar een ontspannende tocht langs de afwisselende waterwegen van de IJssel? Wellicht wil je dwalen door het historische hart van Deventer, en slenteren door pittoreske dorpen zoals Raalte en Wijhe?

Voor de fietsliefhebbers biedt dit gebied een scala aan mogelijkheden. Fiets door de 'bergen' van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, maak een tocht langs het platteland, of volg de kronkelende weg van de schilderachtige IJssel. Met ons uitgebreide netwerk aan wandel- en fietsroutes ontdek je de prachtige Sallandse regio op zijn best. Trek je wandelschoenen aan of zadel je fiets op en laat je betoveren door het adembenemende landschap. Hier wachten onvergetelijke avonturen op je.

Toerisme Rijssen Holten Wandelen Heide Holterberg

Wandelroutenetwerk

Vanaf de camping stap je zo het wandelnetwerk op. Volg de knooppunten en stel eenvoudig je eigen route samen door De Sallandse Heuvelrug. Bij de receptie zijn wandelkaarten verkrijgbaar. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • De blauwe route tussen M58 en M63, vlak achter onze camping
  • Pieterpad LAW 9-1
  • Marskramerpad LAW 3

Tijdens een etappe van een van deze bijzondere routes kun je uitstekend overnachten op Camping de Holterberg. Kies bijvoorbeeld voor de Trekkershut de Luxe of een Luxe Chalet. Kamperen kan uiteraard ook.

Holterberg Pieterpad

Korte wandelingen

Voor wie op zoek is naar kortere wandelingen, hebben we ruime keuze! Ontdek drie prachtige wandelroutes:

Het Wereldtijdpad is echt bijzonder. Hier stap je letterlijk deur de tied (Twents voor: door de tijd). Langs de route vind je meer dan 2000 'jaarpaaltjes', elk met gebeurtenissen uit onze jaartelling. Met themawandelingen 'zap' je door de eeuwen heen, vol interessante weetjes. Ook kinderen kunnen genieten met een speciale speurtocht. Ben je klaar om op ontdekking te gaan? Grijp je GPS en laat je verrassen door de rijke geschiedenis langs de paden.


De mooiste wandelroutes van Overijssel
Holterberg wandelen door het bos

Fietsen

Wat een rijke variatie aan landschappen binnen fietsbereik in Salland! Hier is zoveel te ontdekken. Verken de charme van de IJssel en steek over via pittoreske pontjes en fietsveren. Bewonder de schilderachtige uiterwaarden en maak zeker een tussenstop in de historische Hanzestad Deventer. Fietsen over het platteland is een unieke ervaring. Terwijl je langs boeren op hun trekkers rijdt, bewonder je prachtige landgoederen en aanschouw je koeien en schapen die vreedzaam grazen. Onderweg vind je boerderijwinkels om lokale producten te proeven en rustpunten waar de gastvrije bewoners van het buitengebied je hartelijk verwelkomen voor een korte stop. En die uitgestrekte heidevelden met bijna 'on'-Nederlandse vergezichten, werkelijk adembenemend... Geniet onderweg van de serene rust om je heen.

Wist je dat voormalig professioneel wielrenner Theo de Rooij hier ook zijn sporen heeft achtergelaten?


De mooiste fietsroutes in Overijssel
Toerisme Rijssen Holten Fietsen Beukenlaantje

Mountainbiken

Stap op de Holterberg in een andere wereld, met uitgestrekte heidegebieden, bossen en indrukwekkend reliƫf. Dankzij de hoogteverschillen is de Holterberg een uitstekend terrein voor mountainbiken. Hier vind je een recreatieve mountainbikeroutes voor zowel beginners als ervaren ATB'ers. Zo heb je de de MTB-routes Holten, Rijssen en Markelo. De blauwe route beslaat ongeveer 30 km, maar als dat te lang is, kun je halverwege inkorten. Verwijsborden in het veld tonen duidelijk waar je de route kunt afkorten.

Camping de Holterberg fietsen

ATB-Route

Twente en Salland waren pioniers in het opzetten van complete fietsroutenetwerken in Nederland, en de Gelderse Achterhoek ligt slechts op een steenworp afstand. In het noordelijke deel van de Sallandse Heuvelrug, op de Hellendoornseberg, is een uitdagende ATB-route van zo'n 19 km uitgestippeld. Deze route, bedoeld voor redelijk ervaren ATB'ers, wordt aangegeven met paarse bordjes. De blauwe en paarse routes sluiten op elkaar aan, waardoor ervaren fietsers beide kunnen combineren voor een route van circa 50 km.

Camping de Holterberg - Fietsen in omgeving

BikePark Salland-Twente in Holten

Holten herbergt een volwaardig BikePark, ontworpen om plezier te beleven aan diverse technische uitdagingen, terwijl je tegelijkertijd je mountainbikevaardigheden test of aanscherpt. Dit park beslaat een hectare en is bezaaid met een scala aan technische trail features (TTF's) gemaakt van hout, rots, puin en grond. Je vindt er populaire elementen als rock gardens, skinnies, bunny hops, wipwaps, jumps, pumptrack, kuipbochten en drop-offs. Bovendien biedt het park een avonturenpad voor jongeren, waar speelsheid en avontuurlijkheid samenkomen, met uitdagende passages onder het mountainbikeparcours en een reeks natuurlijke evenwichts- en klimtoestellen.


BikePark Salland-Twente in Holten
Toerisme Rijssen Holten Wielrennen Holterberg