Twente

Twente heeft een schitterend landschap met diverse natuurschatten, variërend van landgoederen, weilanden, heuvels en heide tot houtwallen, bossen en een weelderig coulisselandschap. Verken deze regio te voet of op de fiets via talloze routes, en ontdek verspreid over het landschap verborgen pareltjes zoals kastelen, buitenplaatsen, havezaten en watermolens. De charme van Twente is onweerstaanbaar! Moderne, bruisende steden zoals Almelo, Hengelo, Enschede en Oldenzaal ademen een rijk cultureel erfgoed uit en bieden een overvloed aan musea, galerieën en theaters.

Er is altijd wel iets te beleven! Nationale en internationale evenementen zoals de Enschede Marathon, FBK Games Hengelo, Military Boekelo-Enschede, CSI Twente en de Triathlon in Holten trekken enthousiastelingen van over de hele wereld. Sportfanaten zullen ook niet teleurgesteld worden, met talloze sportfaciliteiten, waaronder uitstekende golfbanen en kansen om de paardensport te verkennen. En laten we de mystieke kant van Twente niet vergeten. Betoverende sprookjesverhalen en mysterieuze nevels die soms door de bossen dansen, voegen een extra dimensie toe aan de magie van deze regio.

Camping de Holterberg Twente

Holten

Holten, een knus dorp met circa 9000 inwoners, rust aan de voet van de Holterberg. Het is een waar genot om hier te ontspannen en te wonen. Een rijk scala aan winkels en gezellige eetgelegenheden verlevendigt zowel het dorp als de omgeving. Met slechts anderhalve kilometer afstand is het bruisende centrum een steenworp verwijderd van Camping de Holterberg. Het NS-station biedt vier keer per uur treinverbindingen richting Deventer-Apeldoorn en Almelo-Enschede.

Ook de geschiedenis van Holten is boeiend! De naam Holten verschijnt voor het eerst in geschriften uit 1277. Oorspronkelijk was het een agrarisch dorp, waar veeteelt en varkenshandel van groot belang waren. Na de Tweede Wereldoorlog maakte Holten een opmerkelijke industriële groei door. Natuurlijk mag de betoverende Holterberg niet onvermeld blijven, een aantrekkelijke toeristische trekpleister. Het begon allemaal in 1929, toen een onverharde "autoweg" over de Holterberg werd aangelegd. Enkele decennia later, in 1962, werd deze vervangen door de huidige verharde Toeristenweg.

Camping de Holterberg Steden en dorpen