Camping Pieterpad in Holten: overnacht op camping de Holterberg

Op zoek naar een camping bij het Pieterpad? Bij camping de Holterberg zit je goed.

Onze camping in Holten ligt op de route van het Pieterpad,
specifiek tussen de etappes Hellendoorn - Holten (etappe 11) en Holten - Laren (etappe 12).

Op onze camping vind je zowel ruime kampeerplaatsen met privé sanitair als comfortplaatsen.
Zo is er altijd een plek die bij je past.


Na een lange dag wandelen neem je bij ons een verfrissende duik in het zwembad en schuif je gezellig aan in het restaurant.

Kies jouw favoriete plek en wacht niet te lang met boeken zodat je zeker bent van een plekje op onze camping.

Ligging van de camping langs het Pieterpad

Camping De Holterberg bevindt zich aan de Reebokkenweg 8, in Holten. Deze locatie ligt dicht bij het eindpunt van etappe 11 en het beginpunt van etappe 12 van het Pieterpad. Vanaf de camping is het slechts een korte wandeling naar de route van het Pieterpad, aangezien het eindpunt van etappe 11 bij het station van Holten is, en de camping ligt op 1,6 km afstand van dit punt.

Etappe 11

Etappe 11 van het Pieterpad loopt van Hellendoorn naar Holten en is ongeveer 16 kilometer lang. Deze route loopt door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, waarbij je langs de Holterberg komt, bekend om zijn prachtige uitzichten en natuurlijke omgeving​.

Etappe 12

Etappe 12 loopt van Holten naar Laren en is ongeveer 15 kilometer lang. Deze route begint bij het treinstation van Holten en voert langs landelijke gebieden en historische landgoederen​.

Holterberg Pieterpad

Kampeerplaatsen

Onze kampeerplaatsen zijn ruim opgezet, zodat je in alle rust geniet van de natuurlijke omgeving. De keuze is ruim, zo vind je altijd een kampeerplaats die bij je past:

Bekijk alle kampeerplaatsen
Holterberg kampeervelden drone

Faciliteiten

Op Camping Holten Pieterpad vind je alle voorzieningen die je nodig hebt voor een comfortabel verblijf:

  • Buitenzwembad
  • Restaurant de Harbarg
  • Broodjesservice
Bekijk alle faciliteiten
Serre met terras

Activiteiten in de omgeving

Geen haast tijdens het bewandelen van het Pieterpad? Mooi! Vanaf onze camping zijn er namelijk genoeg activiteiten in de omgeving om van te genieten. Hieronder hebben we een aantal van de hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kenmerken van het Pieterpad in de omgeving van Holten?

Het Pieterpad in de omgeving van Holten is een prachtige route die je door het afwisselende landschap van Twente en Salland leidt. Je wandelt door bossen, over heidevelden en langs beken en rivieren. Het pad is goed gemarkeerd en je komt regelmatig langs gezellige dorpjes en historische stadjes. Houd er wel rekening mee dat het soms wat heuvelachtig kan zijn.

Hoe kan ik het Pieterpad het beste ervaren als ik in Holten begin?

Als je in Holten begint aan het Pieterpad, kun je het beste eerst een paar dagen in de omgeving verblijven om rustig te kunnen wennen aan het wandelen. Vanuit Holten kun je de eerste etappe van het pad lopen, die je naar Hellendoorn brengt. Deze etappe is ongeveer 15 kilometer lang en voert je door een prachtig gebied met bossen en heidevelden.

Welke bezienswaardigheden mag ik niet missen rondom Holten tijdens het wandelen van het Pieterpad?

Tijdens het wandelen van het Pieterpad bij Holten kom je langs diverse bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Natuurmuseum Holterberg, waar je meer te weten kunt komen over de flora en fauna van de Sallandse Heuvelrug. Ook het Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug is een aanrader. Hier kun je terecht voor informatie over het gebied en diverse tentoonstellingen. Verder zijn de gezellige dorpjes en historische stadjes in de buurt ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Boek jouw plek

Wees er op tijd bij en verzeker jezelf van een plekje op onze camping tijdens het bewandelen van het Pieterpad.

Boek jouw plek